Zoals beloofd het heerlijke courgette recept!
Vorige week heb ik deze soep gemaakt en het was heerlijk! Er gaat wel wat voorbereiding aan af, maar dat had ik er wel voor over. Wat ik al in het vorige bericht zei, dat de soep een beetje flauw was, maar doormiddel van peper en zout breng je het zo weer op smaak!
Veel plezier en alvast eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 groentebouillontablet
- 1 bakje verse munt (15 g), alleen de blaadjes
- 12 el olijfolie extra vierge
- 1/2 beker slagroom (a 500 ml)
Bereiden
1.Verhit 4 eetlepels olie in een soeppan en fruit de uien 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes en de kruiden toe en fruit 3 min. Voeg 1 liter water en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn, voeg 8 eetlepers olijfolie toe en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 6 borden, garneer met slagroom en muntolie. Lekker met de kaasstengels (zie recept elders op ah.nl).
Zie het hele recept, met voedingswaarden etc. op http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/640446/courgettesoep/?favorieten=on
Liefs, Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten