Al best weer een tijdje geleden dat ik iets geplaatst heb, dus vandaag dan eindelijk weer een bericht!
Ik ben deze vakantie naar Kos (Griekenland) geweest en heb daar heerlijk gegeten. Het leek mij leuk om wat Griekse dingen te proeven en dat heb ik gedaan. De moussaka vond ik erg lekker, dus vandaar dat ik het recept vandaag met jullie deel.
INGREDIËNTEN
- 1 aubergine, in lange plakken
- 3-4 eetlepels olie met knoflook-peterselie (flesje 80 ml)
- 200 g rundergehakt
- 1/2 theelepel oregano
- 1 pakje tomatensaus (basissaus, 375 ml)
- 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak a 2 zakjes)
- 150 g Griekse yoghurt
- 50 g geraspte oude kaas
MATERIALEN
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet
- grillpan
BEREIDEN
- Ovengrill en grillpan voorverwarmen. Aubergine bestrijken met kruidenolie en in grillpan in 5 min. lichtbruin grillen, halverwege keren. Intussen in braadpan gehakt in 1 el kruidenolie rul bakken. Tomatensaus, oregano, zout en peper toevoegen en 5 min. laten sudderen. Puree bereiden. Aubergine in ingevette ovenschaal leggen. Saus en daarop laag puree scheppen. Yoghurt losroeren met kaas, zout en peper. Yoghurt over puree uitstrijken. Moussaka onder grill in 4-5 min. laten kleuren.
Veel plezier met het maken van de moussaka & eet smakelijk!
Liefs, Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten