Goedemiddag lieve lezers!
Ik heb laatst iets heerlijks gegeten, namelijk kruidige couscous met balletjes van de Allerhande. Het was echt heel lekker!
Het is niet heel moeilijk te maken en het is nog snel klaar ook! Dit is het recept:
Ingrediënten
- 250 gram couscous
- 7 eetlepels olijfolie
- 1 rode uit (grofgesnipperd)
- 4 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 600 gram gesneden spitskool (2 zakken)
- 420 gram vegaballetjes (2 schallen, AH Vega)
- 150 gram mangochutney (potje 340 gram)
- 1 bakje koriander (15 gram, grofgesneden)
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar.
3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
4. Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op 4 borden. Lekker met knoflooksaus.
Veel plezier met koken en eet smakelijk alvast!
Liefs, Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten