Het is al bijna 2013! Dus tijd voor OLIEBOLLEN!
Haha, dus we gaan dit keer geen gewone oliebollen maken, maar gevulde oliebollen!
& dit is natuurlijk het recept;
Ingrediënten
- 250 ml halfvolle melk
- 1 zakje gedroogde gist (3 zakjes a 7 g)
- 1 el suiker
- 300 g bloem + 1 el extra
- 1 ei, losgeklopt
- 1 appel friszoet (bijv. elstar), geschild
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 100 g rozijnen
- 100 g krenten
- 2 el sukade (bakje 100 g)
- 2 liter zonnebloemolie
- poedersuiker
Materialen
- frituurpan
Bereiden
- Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen. Zeef ondertussen de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het ei en 1 mespunt zout toe. Roer glad met een garde.
- Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Doe de appel, rasp, rozijnen, krenten en sukade in een kom. Voeg de extra eetlepel bloem toe. Schep de vulling door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
- Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak maximaal 4 oliebollen tegelijk. Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
HEEL GELUKKIG NIEUWJAAR ALVAST!
En tot volgend jaar! :)
Liefs, Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten