vrijdag 24 mei 2013

indische gehaktschotel

Hee lieve lezers!
Vorige week vrijdag  heb ik een heerlijke Indische gehaktschotel op, uit de Allerhande. Ik heb de schotel nu trouwens al een aantal keer op, omdat het echt lekker is! En het is ook niet heel erg moeilijk om te maken..

Indische gehaktschotel


INGREDIËNTEN

  • 4 el zonnebloemolie
  • 300 g extra mager rundergehakt
  • 1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 3 el ketjap
  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 1/2 pot seroendeng (a 100 g)

BEREIDEN

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een wok. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Meng de tomaat, pindakaas, ketjap en peper naar smaak erdoor. Schep het gehakt-groentemengsel in de ingevette ovenschaal. 2. Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Wij hebben de vorige keer wel eerst zout op de aardappelschijfjes gedaan, voordat je de soerendeng erop hebt gedaan, want anders is het wel een beetje flauw. 

Veel plezier met maken en alvast eet smakelijk!!
Liefs, Beau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten