zondag 12 mei 2013

tomatentaart met zoete ui

Hee lieve lezers!

Ik ben zelf helemaal dol op tomaten en al helemaal in combinatie met ui, dus toen ik dit recept zag, dacht ik: deze deel ik met jullie! Ik ga het waarschijnlijk volgende week zelf maken, dus ik ben heel benieuwd!


INGREDIËNTEN

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4-6 trostomaten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 50 g couscous
  • 1 grote zoete ui, in ringen

Tomatentaart met zoete ui

BEREIDEN

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien. Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden. Tomaatringen op keukenpapier droogdeppen. Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 tl zout en peper. Geraspte kaas door eimengsel roeren. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Couscous over deegbodem strooien (om vrijkomend vocht te absorberen). Uiringen over deegbodem verdelen, tomaatringen erop leggen. Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is. Taart in midden van oven in 30-35 min. gaarbakken. Lekker met een groene kruidige salade.

Heel veel plezier met maken en eet smakelijk alvast!
Ik ben benieuwd of jullie dit misschien al een keer hebben gegeten? Of zelf nog een leuk en lekker recept hebben? Je kan hieronder reageren, ons mailen of een berichtje sturen op twitter.

Liefs, Beau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten