En alweer het laatste deel voor de picknick..
Je kan zelf natuurlijk ook nog wat ideetjes toevoegen, zoals een sandwich met pesto, mozzarella en tomaat of juist niet op een broodje en gewoon een tomaatje, mozzarella en een blaadje basilicum op een stokje.
Maar wat ook heel leuk en lekker is om te maken, is een toast met aardbeien en basilicum!
Toast aardbeien en basilicum
INGREDIËNTEN
- 1/2 brood boule beurre
- 1 bakje aardbeien (250 g)
- 1/2 bakje mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g)
1/2 bakje basilicum (a 15 g), alleen de blaadjes
zwarte peper (molen)
BEREIDEN
- 1. Snijd 4 sneetjes van het brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het brood in 5 min. goudbruin, keer halverwege. Laat afkoelen. 2. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in de lengte in plakjes. Bestrijk de sneetjes brood royaal met mascarpone. Verdeel de aardbeien erover en bestrooi met het basilicum. Maal er zwarte peper uit de molen over.
Kipquiche
INGREDIËNTEN
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 4 eieren
- 1 beker crème fraîche (200 ml)
- 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
- 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
BEREIDEN
- 1. Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep in de vorm.
- 2. Klop de eieren los met de crème fraîche, peterselie, bieslook, peper en zout. Schenk over de kip. Bak 45 min. Met sperziebonensalade een volwaardige maaltijd (zie ah.nl/recepten).
NABEREIDEN
- U kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
Je kan natuurlijk ook nog lekker cupcakes en smoothies meenemen voor de picknick!
Heel veel plezier en eet smakelijk!
Liefs, Beau
ps. alle recepten zijn van de allerhande!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten