Wat een heerlijk weertje vandaag! Geniet ervan
Het is alweer het derde deel van 'de picknick ideetjes', dus volgende week alweer de laatste..
Veel plezier alvast met de picknick!
Kampioentje rauwe ham
INGREDIËNTEN
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 4 kampioentjes (voorgebakken broodjes, pak 4 stuks)
- 1/2 bakje zuivelspread bieslook light (a 150 g)
4 plakjes Coburger rauwe ham
BEREIDEN
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Meng de olie en rozemarijn en bestrijk de courgette ermee. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de courgette in 4 min. gaar, keer halverwege. Bak ondertussen de kampioentjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Laat iets afkoelen en snijd ze doormidden. Beleg met de zuivelspread, ham en courgette.
TIP! U kunt de broodjes maximaal 4 uur van tevoren maken. Bewaar ze tot gebruik in een bewaardoos of broodtrommel.
Cheddarscones
INGREDIËNTEN
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 50 g koude boter, in blokjes
- 4 el verse bieslook, fijngesneden
- 50 g semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml), uitgelekt en fijngesneden
- 75 g Cheddar Tophat 48+ (kaas), geraspt
- 150 ml melk + extra om de scones te bestrijken
- bloem om werkblad mee te bestuiven
BEREIDEN
- Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en meng totdat het een fijn kruim wordt. Voeg de bieslook, tomaat en 50 g kaas toe en meng goed. Schenk de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een snijplank met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 1/2 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 6 cm doorsnede. Doe hetzelfde met de rest van het deeg, tot u ca. 12 scones hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Laat afkoelen. Meenemen: neem de cheddarscones mee in een afgesloten bakje. Eet ze zo of met gezouten boter of blauwaderkaas.
- U kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Volg het recept op de dag zelf vanaf oven voorverwarmen.
De picknick is bijna compleet! Volgende keer nog 1 deel en dan klaar om te picknicken!
Tot de volgende keer,
Tot de volgende keer,
Liefs Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten