zondag 30 juni 2013

picknick ideetjes, deel 2

Hee lieve lezers!
Zoals beloofd weer een nieuw deel voor de picknick!
Vandaag hebben we een lekkere sandwich en kipkluifjes ..

Sandwich eiersalade

INGREDIËNTEN

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise met yoghurt (potje 350 ml)
  • 2 tl grove mosterd
  • 8 sneetjes Allinson brood
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 2 tomaten, in plakjes

BEREIDEN

  1. 1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Meng de eieren met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. 
  2. 2. Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Bestrooi met het paprikapoeder en verdeel de tomaten erover. Leg de resterende sneetjes brood erop en snijd diagonaal doormidden.

TIP! U kunt de sandwiches maximaal 2 uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een bewaardoos of broodtrommel.

Gemarineerde kipkluifjes


INGREDIËNTEN

  • 4 el sojasaus
  • 1 el sambal oelek
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 schalen kipkluisjes naturel (a 500 g)

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een platte schaal de sojasaus met de sambal en de plakjes knoflook door elkaar. Schep de kipkluifjes door deze marinade. Leg de kluifjes met marinade op de met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 20 min. in het midden van de oven gaar worden. Meenemen: neem de kipkluifjes mee in een afgesloten bakje.
  2. U kunt de kipkluifjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. U kunt de kipkluifjes op de dag zelf 10 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 170 °C of koud serveren.

TIP!  In plaats van een marinade van sambal en sojasaus kunt u de kipkluifjes ook inwrijven met kerriepoeder.


Tot volgende week!
Liefs, Beau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten