Hallo allemaal!
Eindelijk weer een nieuw bericht! We hebben echt allebei geen tijd, maar we proberen toch nog eens iets te posten..
Ik heb weer een leuk en lekker receptje voor muffins!
Dit keer een receptje van 'Romige karamelmuffins':
Wat heb je nodig?
Voor 12 stuks:
- olie of gesmolten boter, om in te vetten (zelf doe ik het in vormpjes en heb je dit dus niet nodig)
- 150 gram harde roomkaramels (ik heb weirtners originals gebruikt en 'helemaal fijn geslagen')
- 280 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 120 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 ml volle room
- 6 eetlepels zonnebloemolie of 90 gram boter, gesmolten en afgekoeld
1) Verwarm de oven voor op 200 Graden. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Leg de karamels in een diepvrieszak en sla erop met een vleeshamer of houten deegroller tot ze fijngemalen zijn.
2) Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de suiker en fijngemalen karamels erdoor.
3) Klop de eieren licht los in een kom. Klop de room en zonnebloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is; roer niet te lang!
4) Schep het beslag in de muffinvorm(pjes). Bak de muffins ongeveer 20 minuutjes in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn en stevig aanvoelen. (Ik check altijd of ze goed zijn, doormiddel van een lange satéprikker in een muffin te prikken, als de satéprikker er helemaal schoon uitkomt, zijn ze prima!)
5) Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
(De muffinvorm is een bakblik met daar 10 of 12 'gaten' in, waar je muffins in kan bakken. Zelf heb ik ook zo'n blik, ik doe de muffinvormpjes daarin, zodat ze een mooie vorm hebben ;) )
Veel plezier en eet smakelijk!
Liefs, Beau
p.s. Ik heb dit recept uit een kookboekje: '1 beslag, 100 muffins' van Susanna Tee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten