zaterdag 12 mei 2012

receptje donutmuffins met jam

Haai,

Nog een keer een lekker receptje voor muffins! Dit keer donutmuffins met jam! Ik heb ze zelf ook al gebakken, ze waren heerlijk! Alleen moet je, bij stap 4, goed opletten dat je niet tè veel boter op de muffins doet!

Wat heb je nodig?
Voor 12 stuks;
- olie of gesmolten boter, om in te vetten (zelf doe ik het in vormpjes en heb je dit dus niet nodig)
- 280 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 120 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 6 eetlepels zonnebloemolie of 90 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- 1 theelepel vanillearoma
- 4 eetlepels aardbeien- of frambozenjam


1) Verwarm de oven voor op 200 Graden. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in.  Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de witte basterdsuiker erdoor. 

2) Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie en vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is; roer niet te lang!

3) Schep de helft van het beslag in de muffinvorm(pjes). Schep een theelepel jam in elke holte en schep het resterende beslag erop. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen, goudbruin en stevig zijn. 


4) Maak ondertussen het suikerlaagje: verwarm de boter tot hij gesmolten is. Strooi de suiker in een grote, ondiepe kom. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Doop de bovenkant van de muffins eerst in de boter en daarna in de suiker.
Serveer de muffins warm of neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.



Veel plezier en eet smakelijk!
Liefs, Beau

p.s. Ook dit recept heb ik uit het kookboekje: '1 beslag, 100 muffins' van Susanna Tee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten