zaterdag 3 november 2012

Appelpannenkoek uit de oven

Hooooi!

En ja hoor.. Daar hebben we weer een pannenkoeken recept!
Ook deze heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik binnenkort zeker maken!

Ingrediënten

4 friszure appels (bijv. Granny Smith)     
  • 50 g boter     
  • 3 el honing   
  • 90 g bloem     
  • 4 eieren     
  • 200 ml melk     

  • Materialen

    • ovenvaste koekenpan (Ø ca. 24 cm)

     

    Bereiden

    1. 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verhit de boter in de ovenbestendige koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op matig vuur. 2. Meng in een kom de bloem en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en de melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct. Lekker met crème fraÎche.

    Appelpannenkoek uit de oven

    http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/633384/appelpannenkoek-uit-de-oven/?favorieten=on

    Heel veel plezier en eet smakelijk!
    Binnenkort weer een heerlijk (pannenkoeken)recept!

    Liefs, Beau

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten