maandag 1 april 2013

groentequiche met kaas

Halloooo allemaal!

Ik heb net een drukke toetsweek en een druk paasweekend achter de rug, vandaar vorige week geen nieuw bericht.. Maar hebben jullie een gezellige Pasen gehad? Lekker gegeten?

Dit recept heb ik laatst gegeten, het was heerlijk!


INGREDIËNTEN

  • 5 plakjes bladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries), ontdooid
  • 350 g groenten (bijv. sperziebonen, doperwten, snijbonen en/of bloemkool)
  • 3 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
    1 tl mosterd
    1/2 el mayonaise
    100 g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
  • 1 zak gemengde sla (300 g)

BEREIDEN

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groenten over de bodem. 2. Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. 3. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met 1 el water en peper. Schep door de sla. Serveer de quiche met de sla.
TIPU kunt de quiche één dag van tevoren bereiden. Serveer koud of verwarm afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 200 °C.


Heel veel plezier met maken en nog een fijne avond! 
Liefs, Beau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten