Wat een lekker weer vandaag, ik word er helemaal vrolijk van! Eindelijk een beetje lente/ zomer, dus ik dacht meteen aan iets lekkers maken, bijvoorbeeld deze lekkere zomerfruittaart van de allerhande.
Ik heb deze week niet heel veel tijd gehad om een leuk bericht te schrijven voor op de blog, dus vandaar weer een recept tussendoor ;)
INGREDIËNTEN
- 225 g bloem
- 100 g zachte boter
- 1 ei (gesplitst)
- 500 g pruimen (ontpit en in vieren gesneden)
- 1 bakje frambozen (125 g)
- 1 bakje bramen (150 g)
- 50 g suiker
- 1 eetlepel custardpoeder (pak a 500 g)
- 8 rietsuikerklontjes (doos a 500 g)
VOORBEREIDEN
- In mengkom bloem en boter tot kruimelig deeg kneden. Een voor een enkele eetlepel water toevoegen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deeg in plasticfolie verpakt 30 min. in koelkast laten rusten.
BEREIDEN
Oven voorverwarmen op 200 °C. Op met bloem bestoven werkblad deeg rommelig uitrollen (doorsnede van 40 cm). Deeglap op vel bakpapier op bakplaat leggen. Eierdooier loskloppen en deeg ermee bestrijken, tot 5 cm van deegrand. In kom pruimen, frambozen, bramen, suiker en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen. Deeglap met fruit beleggen tot 7 cm van deegrand. Deegrand losjes over fruit vouwen. Eiwit loskloppen en deegrand ermee bestrijken. Rietsuiker grof hakken en over deegrand strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en taart in 30-35 min. gaar bakken. Warm of koud serveren, lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs
Heel veel plezier met maken en tot de volgende keer weer!
Fijn weekend nog, Beau
Geen opmerkingen:
Een reactie posten